Molemmilla kirjoittajilla on tainnut olla pientä taisteluväsymystä päällä, eikä uusia tekstejä tahi kuvia ole saatu julkaistua pariin kuukauteen - tämä taitaa johtua pienestä muuttoprojektista joka nyt alkaa olla kuitenkin vihdoinkin ohitse. Kun nyt oli vihdoin ja viimein aikaa, niin saatiin myös kameroista muistikortit purettua; joten taitaa alkaa olla aika julkaista niiden sisältöä.
Jäsenet M ja J käväisivät toukokuun puolivälin pinnassa tekemässä muutaman päivän visiitin Roomassa, jäsenen M vanhempien kanssa. Tässä hieman kuvasatoa siitä reissusta:
Forum Romanum eli antiikin Rooman sydän ja hallintokeskus - ensimmäiset rakennukset ovat noin 5. vuosisadalta ennen ajanlaskun alkua.
Colosseum tai vanhalta nimeltään Flaviuksen Amfiteatteri. Upea ilmestys ja aivan käsittämätön insinööritaidon näyte kahden tuhannen vuoden takaa.
Pietarinkirkko, jota rakennettiin reilun 100 vuoden ajan ja lopulta valmistui vuonna 1626 lähelle sitä paikkaa, minne perimätiedon mukaan Jeesuksen yksi opetuslapsista ja Rooman ensimmäinen piispa, Pietari, on haudattu. Käsittämättömän suuri ja kaunis rakennus, jolle kuvat eivät tee oikeutta.
Piazza Navonan aukio, joka tuntui olevan erilaisten taiteilijoiden suosiossa.
Yhdistyneen Italian kuningaskunnan ensimmäisen kuninkaan, Vittorio Emanuele II:n kunniaksi rakennettu monumentti. Samaisella monumentilla sijaitsee myös ns. tuntemattoman sotilaan hauta, jolla palaa ikuinen tuli.
Se kaikkein kuuluisin aukio ja suihkulähde - Fontana di Trevi. Legendan mukaan, jos heittää kolikon lähteeseen, palaa Roomaan. Meidän kohdalla se päti, sillä viitisen vuotta sitten tuli heitettyä veteen kolikot. Tällä kertaa ei heitetty, joten jännitystä onkin siinä, että päästäänkö koskaan enää Roomaan...
Campo di Fioren tori - myynnissä on kukkaa, hedelmiä, marjoja ja torin reunamilla on myös idylliin sopivia, pieniä lihakauppoja.
Kävimme myös kävelemässä Tiber-joen toisella puolella, Trasteveren alueella, joka tunnetaan pittoreskeista kujistaan. Tiber-jokea ylittäessä saatiin myös sopivasti kuva sekä joesta, että Pietarinkirkon kauaksi siintävästä kupolista.
Roomassa osaa jopa kaupunki hieman heitellä huumoria: tullessamme Castel Sant'Angelon (pyhän enkelin linna, vapaasti suomennettuna) suunnalta, osui silmiin kielletyn ajosuunnan merkki, johon oli lisätty valkoista palkkia "kannattelemaan" enkeli.